Tuincentrum Oosteinde in Hillegom

Rolf Huiberts

Projectbegeleider

Projectbeschrijving

Het PV project bij Tuincentrum Oosteinde (TCO) is het eerste project met een grootverbruikersaansluiting, dat zonder (SDE+) subsidie is gerealiseerd. De opdrachtgever heeft daarnaast gekozen voor een systeem, dat meer produceert dan zijn jaarverbruik. Op deze manier speelt TCO in op de toekomst, waarbij steeds meer apparaten binnen het bedrijf elektrisch aangestuurd gaan worden. Op middellange termijn worden ook een aantal laadpunten gerealiseerd. Het project TCO is het bewijs dat een zonnesysteem ook voor bedrijven met een grootverbruikersaansluiting en zonder subsidie rendabel kan zijn.

Een rendabel zonnesysteem op een utiliteitsdak zonder SDE+ subsidie? Het PV project van Tuincentrum Oosteinde laat zien dat dat kan.

Impressie

3640-007-large

Klant aan het woord

Voor het zonnesysteem zocht ik een partner die mij van de juiste adviezen kon voorzien en de realisatie van A tot Z voor mij kon regelen. Ik heb uiteindelijk voor Aton Energy gekozen vanwege hun expertise en heldere uitleg van de mogelijkheden. Het systeem is netjes en vlot geplaatst en de administratieve afhandeling (communicatie met netbeheerders, het meetbedrijf en CertiQ) hebben zij ook uit handen genomen. Kortom. een prettige partij om mee samen te werken.

William Dobbe

Wat levert zonne-energie u op?

Vraag de gratis Quickscan Zonnepanelen voor Ondernemers aan

Onze Quickscan Zonnepanelen voor Ondernemers geeft u snel en duidelijk inzicht in wat zonnepanelen u kunnen opleveren. De quickscan toont hoeveel zonnepanelen u kwijt kunt, wat de geschatte investering is, welke subsidies er van toepassing zijn en wat uw verwachte rendement en terugverdientijd is. Ook als uw bedrijf niet zelf wil investeren!