Zonnepanelen voor ondernemers

Zonne-energie zonder zorgen

Aton Energy helpt u met verduurzamen!

Het verduurzamen van je bedrijf, hoe doe je dat? Dat is best een complexe vraag. Voor de meeste bedrijven is dit maatwerk. Aton Energy helpt ondernemers op basis van energieanalyses, parate vakkennis en economische modellen de beste verduurzamingsstrategie te bepalen. Daarnaast zorgen wij dat deze strategie ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

Zonnestroominstallaties

Zelf stroom opwekken met een zonnesysteem is de eerste stap in het verduurzamen van uw bedrijf. Aton Energy helpt bedrijven bij het realiseren van een zonnesysteem dat is afgestemd op het huidige en toekomstige energieprofiel. In de ontwerpfase anticiperen wij op de snel veranderende energiemarkten, met als doel u te helpen met het ontwikkelen van een bedrijfsmatige energiestrategie. Wij verzorgen tevens financiële analyses, de aanvraag van eventuele subsidies, helpen bij de contacten met de netbeheerders en regelen de Scope 12 keuringen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Batterijopslag

Energieopslagsystemen (EOS) gaan steeds meer een rol spelen in het verduurzamen van bedrijven. Verschillende verdienmodellen zijn van toepassing op EOS, waaronder:
  • Verhoging van het eigenverbruik van opgewekte zonnestroom
  • Verlaging van de elektra-aansluiting door middel van Peak Shaving
  • Besparing op energiekosten door slimme in- en verkoop van stroom op de energiebeurzen (Intraday en day ahead)
  • Verminderde afhankelijkheid van netcongestie (invoer en afname van elektra)
  • Beschikbaar stellen van flexibel vermogen op de onbalansmarkt
  • Back-up vermogen
 

Aton Energy levert en installeert energieopslagsystemen voor bedrijven op basis van niet-brandbaar Lithium-IJzer-Fosfaat (LFP). Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Laadplein voor Elektrische Voertuigen

Door toenemende elektrificatie van het wagenpark is er een groeiende vraag naar laadoplossingen. Aton Energy biedt hier diverse aantrekkelijke laadoplossingen voor eigen- en openbaar gebruik. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Energiesturing en -management

Controle over de energiestromen is een absolute must voor elk bedrijf. Onze energiesturing zorgt voor een slimme koppeling tussen energiesystemen (batterijen, laadpalen, zonnesystemen, warmte/koudeopslag, etc.), met als doel een optimaal rendement te behalen uit uw opgewekte zonnestroom.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Meetdiensten, energierapportage en -advies

Inzicht in uw energieopwekking en -verbruik vormt de basis om een gedegen strategie te bepalen voor de verduurzaming van uw bedrijf. Onze meetdiensten, energierapportages en brede kennis van de energiemarkt bieden hiervoor belangrijke instrumenten.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Waarom kiest u voor Aton Energy?

Geen klant is hetzelfde. Onze aanbieding is dan ook altijd aangepast op uw persoonlijke situatie en wensen.

Door een goed doordacht ontwerp en onze scherpe prijsstelling heeft u uw investering snel terug verdiend.

Als Erkend Zonnestroom Installateur staan we voor kwaliteit. Wij werken dan ook alleen met fabrikanten die zich al jaren in de markt bewezen hebben. 

We geven 10 jaar garantie op ons installatiewerk en staan ook na oplevering klaar om uw vragen te beantwoorden.

Gratis zonne-energie? Het kan!

Direct rendement zonder te investeren

Staat uw liquiditeit onder druk? Of heeft u juist geld nodig om te kunnen groeien? Wij bieden verschillende financieringsmodellen voor zakelijke klanten.  Hiermee maken we het mogelijk om direct een positieve cashflow te genereren. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Rolf Huiberts

Aton Energy

Duurzame energie zonder zorgen

Maak kennis met onze persoonlijke benadering

Wij merken dat veel bedrijven graag willen investeren in het verduurzamen van hun onderneming, maar vaak twijfelen welk pad ze moeten bewandelen om dit daadwerkelijk te realiseren. Het is onze drive ondernemers te helpen een strategie te bepalen. Een analyse van uw energiegebruik en -opwek en ontwikkelingen in de markt zijn hierbij leidend. Aton Energy biedt meetdiensten en energie en financiële analyses die de basis vormen om tot een gefundeerde en financieel aantrekkelijke duurzaamheidsstrategie te komen. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze strategie ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

Een kleine greep uit onze projecten

Terstra Muziek Drumland in Lijnden

Pauw Recreatie in Heerhugowaard

Struyk Verwo in Amsterdam

Wat levert zonne-energie u op?

Vraag de gratis Quickscan Zonnepanelen voor Ondernemers aan

Onze Quickscan Zonnepanelen voor Ondernemers geeft u snel en duidelijk inzicht in wat zonnepanelen u kunnen opleveren. De quickscan toont hoeveel zonnepanelen u kwijt kunt, wat de geschatte investering is, welke subsidies er van toepassing zijn en wat uw verwachte rendement en terugverdientijd is. Ook als uw bedrijf niet zelf wil investeren!

Polychromal Alkmaar

476 zonnepanelen

Wat klanten zeggen

Betrokken en vakkundig

Aton Energy heeft bij Polychromal in Alkmaar 476 zonnepanelen geïnstalleerd. Directeur Eric Hensen vertelt hoe hij de samenwerking ervaren heeft:

“Rolf Huiberts van Aton Energy heeft voor ons de SDE subsidie aangevraagd en deze is ook toegekend. Ondanks de subsidie twijfelden wij of zonnepanelen wel een goede investering zouden zijn voor ons. Uiteindelijk heeft Rolf ons overtuigd om de zonnepanelen met een groenlening tegen lage rente te financieren. De maandelijkse aflossing is lager dan de subsidie die we ontvangen en de energiebesparing. We verdienen nu dus elke maand een mooi bedrag zonder dat het ons een cent heeft gekost! Wij zijn dan ook zeer tevreden over de betrokkenheid en vakkundigheid van Aton Energy”

Eric Hensen, Polychromal

Projecten

Onze missie

Duurzame energie onweerstaanbaar maken

Het is onze missie om het voor onze klanten zo aantrekkelijk te maken om te investeren in duurzame energie, dat nee zeggen geen optie meer is.

Om dit voor elkaar te krijgen, bereiden we elk project grondig voor. We bekijken welk ontwerp het meeste energie genereert, welke technische oplossingen er nodig zijn om het ontwerp te realiseren en welke subsidie mogelijkheden er zijn. Ook kijken we of het rendabel is om uw aansluitwaarde te vehogen of juist niet. We kunnen zelfs uw energieverbruik per kwartier analyseren.  

Een zonnestroom installatie realiseren, is dus meer dan alleen installeren. We nemen alle aspecten in ogenschouw, om voor u een maximaal rendement te behalen!  

Onze visie

Samen werken aan een duurzame toekomst

Om een toekomstbestendige economie en samenleving te realiseren moeten we duurzame oplossingen bieden die het leven gemakkelijker en beter maken.

Nog te vaak wordt een zonnepanelen installatie benaderd als een éénmalige investering met een bepaalde terugverdientijd. Als de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, dan ziet u de leverancier niet meer terug. Terwijl uw installatie u 25 jaar lang van energie en daarmee een financieel rendement moet voorzien. 

Wij gaan hier anders mee om. Net als andere installaties behoort een zonnepanelen installatie regelmatig geïnspecteerd te worden. Zelfs een installatie die goed is geïnstalleerd, kan door verschillende factoren onderhoud nodig hebben. Wij monitoren uw installatie daarom continu, en bieden u altijd een jaar gratis onderhoud en inspectie. Want uw rendement wordt niet alleen bepaald door de hoogte van uw investering, maar vooral door de continuïteit van uw opbrengsten!

Voor niets gaat de zon op!

Zet vandaag nog de eerste stap, wij geven u graag vrijblijvend advies